Soğuk Aramalarda Ustalaşma Rehberiniz

Learn, share, and connect around europe dataset solutions.
Post Reply
roseline371277

Soğuk Aramalarda Ustalaşma Rehberiniz

Post by roseline371277 »

Soğuk arama, bir yabancıya yapılan aramadır. Uyarısız yapılan bir aramadır. Çoğu insan soğuk arama yapmayı sevmez. Çoğu insan soğuk arama almayı sevmez. Ama bunda çok iyi olabilirsiniz. Bunu nasıl iyi yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu rehber size nasıl yapacağınızı gösterecek. Size soğuk arama yapmanın doğru yolunu gösterecek. Daha fazla toplantı ayarlamanıza yardımcı olacak.

Soğuk Arama Nedir?

Soğuk arama bir telefon aramasıdır. Daha önce hiç konuşmadığınız birine yapılan bir telefon aramasıdır. Kişi sizi tanımıyor. Aramanızı beklemiyor. Soğuk aramanın amacı bir şey satmak değil. Amaç bir toplantı ayarlamak. Toplantı, satış yapmaya çalışacağınız yerdir. Soğuk arama ilk adımdır. Yeni bir müşteri edinmenin ilk adımıdır.

Soğuk Aramanın Sorunu

Çoğu insan soğuk aramalardan hoşlanmaz. Karşıdaki kişi meşguldür. Bir toplantıda olabilir. Önemli bir şey üzerinde çalışıyor olabilir. Ruh hali uygun olmayabilir. Kim olduğunuzu bilmiyor olabilir. Bu yüzden telefonu kapatabilir. Kaba olabilirler. Başa çıkmak zor olabilir. Soğuk aramanın temel sorunu budur. Reddedilme korkusu.

Soğuk Aramanın Yeni Yolu

Eski yöntem basit bir metin kullanmaktı. Bir kağıttan okurdunuz. Yeni yöntem çok daha iyi. Yeni yöntem araştırma yapmakla ilgili. Yeni yöntem yardımcı olmakla ilgili. Sadece isim takmıyorsunuz. Gerçek bir insanı arıyorsunuz. Gerçek sorunları olan birini arıyorsunuz. Yardım edebileceğiniz birini arıyorsunuz. İnsan olmalısınız. Profesyonel olmalısınız.

Adım: Araştırmanızı Yapın

Aramadan önce hazırlık yapmalısınız. Bu en önemli adımdır. Kimi aradığınızı Telefon numarası listesi bilmelisiniz. Adını bilmelisiniz. Şirketini bilmelisiniz. Şirket ne iş yapıyor? Mesleği ne? Sosyal medyada neler paylaştılar? Son başarıları neler? Bu araştırma size çok yardımcı olacaktır. Zeki görünmenize yardımcı olacaktır. Güven oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Gerçek bir konuşma yapmanıza yardımcı olacaktır.

Image 

Adım: Kısa ve Net Bir Giriş Yazın

İlk 15 saniye çok önemlidir. Karşıdaki kişi neden aradığınızı bilmelidir. Girişiniz kısa olmalı. Kendileri hakkında olmalı. "Merhaba, adım [Adınız]." ve ardından "[Neden] hakkında arıyorum." demeli. Hemen konuya girmelisiniz. Zamanlarına saygı duyduğunuzu göstermelisiniz. Bu, hatırlanması gereken çok önemli bir noktadır. İyi bir giriş, iyi bir başlangıç sağlar.
Post Reply