makinën tuaj brenda 15 ditëve kalendarike (me përjashtim të ditëve jo pune dhe festave) nga data e aksidentit pa marrë pëlqimin me shkrim nga kompania e sigurimit.
Siguruesit do të inspektojnë automjetin e dëmtuar dhe do të vlerësojnë dëmin brenda pesë ditëve nga marrja e kërkesës për sigurim. Nëse makina nuk funksionon për shkak të dëmtimit, një përfaqësues i shoqërisë së sigurimit do të vijë vetë në vend.
Më shumë për këtë temë
A është e mundur të sigurohet një makinë nën OSAGO pa pronar?
Lexoni artikullin
Kushtet e pagesës dhe riparimet sipas OSAGO
Pasi viktima ka kërkuar kompensimin e sigurimit, ai hyrja telefonike e maqedonise duhet të paguajë paratë brenda 20 ditëve kalendarike (përveç ditëve jopune dhe festave, siguruesit duhet të lëshojnë gjithashtu një rekomandim për riparimin e automjetit (automjetit) ose të refuzojnë kompensimin e sigurimit.
Automjeti duhet të riparohet brenda 30 ditëve. Nëse siguruesit vonojnë, atëherë për çdo ditë vonesë ata do të paguajnë një gjobë - 0.5% të shumës së kompensimit të sigurimit. Ndonjëherë kompania e sigurimeve e kupton se nuk do të përmbushë afatin, ndaj ofron para në vend të riparimeve për të mos paguar një gjobë për klientin.
Zmadhoni riparimin e imazheve sipas sigurimit të detyrueshëm
Sipas ligjit, pas 30 ditësh të dëmtuarit duhet t'i jepet një makinë e riparuar.
Riparim apo para: cili është më fitimprurës?
Metodologjia për përcaktimin e shumës së kostove për riparimet e restaurimit përcaktohet nga Banka e Rusisë (Rregullorja e Bankës së Rusisë, datë 04.03.2021 N 755-P "Për një metodë të unifikuar për përcaktimin e shumës së kostove për riparimet e restaurimit në lidhje me një automjet i dëmtuar”). Gjatë vlerësimit të riparimeve dhe pagesave të sigurimit, siguruesit duhet të mbështeten në një metodologji.
Më parë, kompanitë e sigurimeve merrnin parasysh çmimet e pjesëve rezervë origjinale për të llogaritur koston e riparimeve. Pasi u shfaqën probleme me pjesët origjinale në tregun rus të pjesëve të këmbimit, Banka Qendrore lejoi të mos merrte parasysh koston e pjesëve rezervë origjinale nëse ato nuk janë të disponueshme (Udhëzimi nr. 6144-U datë 31.05.2022).
Në Venecia e shekullit të 16-të, njerëzit
-