Dilbilimde Anlamsal Alan
Herkese merhaba, SEO Yazma Kursu'nun ikinci bölümüne hoş geldiniz. Bugün anlamsal alandan bahsediyoruz - dikkat: Anlamsal ağdan KONUŞMUYORUM. Bu bir tesadüf değil. Aynı kelime, SEO'ya yakın, aynı derecede karmaşık bir konuyu tanımlamak için kullanılır, ancak bu, çevrimiçi kaynakların bilgisayar dilleri aracılığıyla düzenlenmesiyle ilgilidir. İnsan ilişkilerinden değil, makinelerden bahsediyoruz .
Öyleyse devam edelim ve çalışmaya başlayalım.
"Anlamsal alan" ne anlama geliyor?
Hepimizin aynı doğrultuda hareket etmesine yardımcı olacak bir tanımla başlayacağım : Anlamsal alan teriminin ne anlama geldiğini açıklığa kavuşturmak istiyorum:
"Anlamsal alan", onları birleştiren genel bir sektörel email listesi anlam olduğu için bir araya getirebileceğimiz kelimeler dizisi olarak tanımlanır.
SEMrush örneğini ele alalım :
arama motorlarında organik konumlandırmayı kontrol etmeye yönelik yazılım;
çevrimiçi rakipleri incelemek için araç;
Web için yazmak zorunda kaldığımızda tam buradan, anlamsal alanın anlamından başlamak gerekiyor.
Her zaman söylüyorum, bizi arayan ama henüz bilmeyenler için yazarsak, arama motoru tarafından daha iyi konumlarla ödüllendiriliriz . Maalesef tek başına bunun yeterli olmayacağını kabul ediyoruz.
Önemli bir konumlandırmaya sahip olmak için devreye giren binlerce faktör var , bunu yazıya indirgeyemeyiz. Ancak bu dersten sonra bunu bir daha asla tekrarlamayacağım.
Anlamsal alan: Anahtar kelime araştırmasını geliştirmek için nasıl tanımlanmalı?
-