ʻO ke ʻano o ka hoʻopili anuanu
Ma mua o kou hoʻomaka ʻana e hoʻopili anuanu, pono ʻoe e hoʻomaopopo i ke ʻano o ka hoʻopili anuanu i ka makahiki 2022. Ua ʻike paha ʻoe i ka hoʻopili anuanu i nā kiʻiʻoniʻoni a me nā hōʻike TV, kahi e ʻike ai ʻoe i kahi mea kūʻai aku e hoʻāʻo nei e kūʻai aku i nā huahana i kekahi poʻe ʻē aʻe me ka hoihoi ʻole i ia mau mea. I kēia mau lā, ʻaʻole ia E kūʻai i ka papa helu kelepona ka hihia. He mea koʻikoʻi ka hoʻopili anuanu i kēia manawa ma ka hana kūʻai. ʻO ka hōʻailona "anu" ʻo ia ka mea e hoʻopili ai ʻoe i kekahi poʻe ʻē aʻe me ka ʻole o kahi ʻike mua me ʻoe a i ʻole kāu ʻoihana. Akā ʻo ka hapa nui o nā mea kūʻai aku i kēia mau lā e hana mua i kahi noiʻi. Pono ʻoe e hōʻoia i ka makemake maoli o ka mea nāna ʻoe e kelepona i ka huahana a i ʻole ka lawelawe. ʻO kēia ke ʻano o ka hoʻopili anuanu i kēia mau lā.
ʻO nā ala maikaʻi loa e hoʻopili anuanu
Pono ʻoe e ʻike i ka hana ʻana i ka hoʻopili anuanu. ʻO ka mea mua a me ka mea nui loa, ʻaʻole e hoʻopili anuanu i ka pō ma mua o kou hoʻouna ʻana i kahi leka uila i kekahi a kelepona paha. E hana i kāu noiʻi mua. E ʻike i ka inoa o ke kanaka, kona kūlana, a me kāna ʻoihana. E ʻike i ka huahana a i ʻole ka lawelawe e pono ai iā lākou. ʻO ka manawa kūpono he mea koʻikoʻi nō hoʻi. ʻO ka hapa nui o ka poʻe e hana nei i ke ao e ʻimi nei i ka ʻike e pili ana i kā lākou hana, no laila ʻoi aku ka maikaʻi o ke kelepona ʻana i ka poʻe i ke kakahiaka a i ke awakea paha, ʻaʻole ma hope o ka hola 5:00 PM. E hōʻoia ʻaʻole ʻoe e hoʻopili anuanu i ka Pōʻalima, no ka mea, nui ka poʻe i hoʻopau i kā lākou hana i kēlā lā. Pono ʻoe e kākau i kahi leka uila kūpono a ʻōlelo paha, e ʻoiaʻiʻo, a e hōʻoia e ʻaʻole e hoʻohana i nā huaʻōlelo e like me "ʻoiaʻiʻo" a i ʻole "ʻōlelo wahaheʻe". E hoʻomaʻemaʻe i kāu ʻōlelo a e hōʻoia ʻaʻole ʻoe e hoʻohana i nā huaʻōlelo e hōʻoluʻolu ai i ka poʻe, no ka mea ʻaʻole ʻoe i ʻike i ka mea nāna e heluhelu i ka leka uila a i ʻole ka ʻōlelo. ʻO ka hoʻopili anuanu e like me ke kelepona kūʻai ʻana, akā ʻaʻole e like me ia. E mālama i ka leo o ke kūkākūkā i kahi ʻano ʻoluʻolu a maikaʻi, a e hōʻoia i ka wikiwiki o ka hoʻopili anuanu. Inā loaʻa iā ʻoe kahi leka uila, e kākau ʻoe i kahi leka pōkole a ʻoluʻolu, a e hōʻoia ʻaʻole e hoʻouna aku i nā huaʻōlelo he nui, no ka mea, ʻaʻole paha e heluhelu ka mea heluhelu iā lākou a pau. A, ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, inā ʻoe e kāhea anuanu, e hoʻokumu i kahi pilina maikaʻi. E hoʻomanaʻo ʻaʻole makemake ʻoe e kūʻai aku i kekahi mea ma ke kelepona, akā e hoʻokumu i kahi pilina.
E hoʻomaʻamaʻa i kāu ʻōlelo hoʻopili anuanu
Pono ʻoe e hoʻomanaʻo ʻaʻole e hana ʻia ka hoʻopili anuanu ma hope o ka hoʻouna ʻana i kahi leka uila. He mea nui ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i kāu ʻōlelo. Inā ʻoe e hoʻopili anuanu ma ke kelepona, pono ʻoe e mākaukau e pane i nā nīnau a ka mea e kelepona ana. E hōʻoia e pane maʻalahi a pololei, a e hōʻoia ʻaʻole e hana i nā ʻōlelo kūʻai, no ka mea, ʻaʻole pono ʻoe e kūʻai aku. E hoʻomanaʻo i ka hoʻopili anuanu e hoʻokumu i kahi pilina. Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka hoʻopili anuanu i nā hālāwai, ma nā hanana, a ma nā hōʻike kūʻai. E hōʻoia e hōʻike i kou hoihoi i kā lākou hana, a e hoʻomaka i kahi kūkākūkā. Pono ʻoe e hoʻomanaʻo i ka hoʻopili anuanu ʻana, ʻaʻole ʻoe e kūʻai aku i kekahi mea. Ke noi aku nei ʻoe iā lākou e hoʻolauna iā ʻoe i kekahi a ʻae paha e loaʻa nā mea kūpono iā ʻoe.

He aha nā mea kūʻai e hōʻole i ka hoʻopili anuanu?
ʻO ka hōʻole ka mea maʻamau. ʻO nā mea kūʻai i maʻa i ka hoʻopili anuanu, ua maʻa lākou i ka hōʻole. He ʻāpana ia o ka hoʻopili anuanu, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hōʻole i ia mea. ʻO nā mea kūʻai i maʻa i ka hoʻopili anuanu, ua maʻa lākou i ka hōʻole. He ʻāpana ia o ka hoʻopili anuanu, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hōʻole i ia mea. Pono ʻoe e hoʻomākaukau i ka hoʻopili anuanu me ka noʻonoʻo e loaʻa paha iā ʻoe kahi hōʻole. ʻAʻole paha ʻoe i kaʻana like i ka leka uila i ka poʻe kūpono, a ʻaʻole paha lākou e heluhelu i kāu leka. Akā, he mea maikaʻi nō hoʻi ke hoʻomanaʻo e hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā mea like ʻole e hoʻomaikaʻi ai i kāu hoʻopili anuanu. E hoʻomaʻamaʻa i kāu ʻōlelo, e hoʻomaʻamaʻa i kāu ʻōlelo, a e hōʻoia e ʻaʻole ʻoe e hoʻohana i nā huaʻōlelo e hōʻoluʻolu ai i ka poʻe. A e ʻoluʻolu e nīnau i ka poʻe e pili ana i kā lākou pono, a e hōʻoia e ʻoluʻolu ʻoe i nā mea a lākou e pono ai.
E hōʻoia e nīnau i nā nīnau
Pono ʻoe e hoʻomanaʻo ʻaʻole e like ka hoʻopili anuanu me ka hālāwai kūʻai, akā pono ʻoe e hoʻopili anuanu i ke ʻano kūpono. Pono ʻoe e hoʻomanaʻo i ka hoʻopili anuanu ʻana, ʻaʻole ʻoe e kūʻai aku i kekahi mea. He pilina hou aʻe ia, kahi e hoʻokumu ai i kahi pilina maikaʻi. Pono ʻoe e nīnau i nā nīnau e pili ana i kā lākou pono, a e hōʻoia e hoʻolohe i ka mea a lākou e ʻōlelo ai. ʻO ka hoʻopili anuanu kahi mea nui e hoʻokumu i nā pilina, ʻaʻole e kūʻai aku. Inā ʻoe e hoʻohana i kēia ʻano, e ʻike ʻoe i ka maikaʻi o ka hoʻopili anuanu. ʻO ka hoʻopili anuanu he mea nui ia no ka mea ʻo ia ke ala e kūkulu ai i nā pilina. A e hoʻomanaʻo, ʻo ka pilina ka mea nui loa.
Hōʻuluʻulu Manaʻo
I ka makahiki 2022, he mea koʻikoʻi ka hoʻopili anuanu. He ʻano hana nui ia i ka ʻoihana kūʻai a me nā ʻoihana ʻē aʻe. He mea nui ka hoʻopili anuanu no ka mea ʻo ia ke ala e kūkulu ai i nā pilina. ʻO ka hoʻopili anuanu he mea nui ia no nā ʻoihana āpau, mai nā ʻoihana liʻiliʻi a i nā hui nui. Pono ʻoe e ʻike i ke ʻano o ka hoʻopili anuanu, a e hoʻohana i nā ʻenehana hou a me nā ala hou e hoʻomaikaʻi ai i kou manawa kūpono. A e hoʻomanaʻo, ʻo ka hoʻopili anuanu ʻana, ʻaʻole ʻoe e kūʻai aku i kekahi mea, akā e hoʻokumu i kahi pilina. Ma ka hoʻohana ʻana i kēia mau ʻōlelo aʻo, e ʻike ʻoe i ka maikaʻi o ka hoʻopili anuanu.